14 души за загубили живота си при пътнотранспортни произшествия в Шуменско от началото на годината до сега. Тежко ранените са 85, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

За същия период на миналата година по пътищата на областта са загинали 18 участници в движението, а 75 са били ранени. Броят на катастрофите за т.г. до момента е 640, срещу 587 за същия период на 2017-та

През тази година най-голям е броят на катастрофите, които са станали след странично сблъскване  между МПС - 115. При тези произшествия е загинал един, а  други десет участници в движението са ранени. Двама са загинали, а шестима са ранени в произшествия след удар между автомобили отзад. Общият брой на катастрофите от този вид е 66.  Трима са загиналите след челен удар, 12 са ранените. 

Пешеходците, които са загубили живота си на пътя, след като са били блъснати от автомобили, са трима. Пострадали в същите по вид катастрофи са 22. 
След удар в дърво са загинали двама и са ранени други двама. След преобръщане на моторно превозно средство на  пътното платно е починал един, а двама са ранени.

Неделя е денят, в който са погубени най-много човешки животи на пътя. Петима за загинали след катастрофи в последния ден от седмицата, 17 са ранените в общо 77  пътни инциденти. Петък е денят  с най-много регистрирани произшествия тази година - 109.

98 са инцидентите в четвъртък,  в които е загинал един и са ранени 13 участници в движението. До момента в деня вторник не е имало жертви на пътя, ранени при катастрофи са 10 души.

ШУМ.БГ