Българският национален отбор завърши 1:1 с Кипър като гост и изпусна отлична възможност да си върне първото място в група 3 от Дивизия С на Лигата на нациите. Двубоят в Никозия премина при пълен контрол на българските футболисти, но една грешка през първата част позволи на Кипър да вкара.

Домакините стигнаха до гол в 24-ата минута чрез Панайотис Захариу. Българите изравниха в 89-ата от дузпа, вкарана от Николай Димитров.

Преди това три пъти българските футболисти имаха претенции за дузпа след почивката, но съдията Мохамед Ел Хаким не посочи бялата точка. Със сериозни пропуски се отчетоха Георги Костадинов, Ивелин Попов, Тодор Неделев и Николай Бодуров.

В другата среща от групата Словения и Норвегия завършиха 1:1, като по този начин Норвегия и България са с по 10 точки. Скандинавците обаче имат по-добри показатели и водят. В последния кръг след три дни България приема Словения, а Норвегия гостува в Кипър.

В първите 15 минути и двата отбора заложиха повече на битката, а положенията пред вратите липсваха. Играчите на Петър Хубчев заложиха на бързо изнасяне на топката и пращането ѝ по фланговете, където бяха Галин Иванов и Тодор Неделев.

Кипър успя да поведе в 24-ата минута, в момент когато не контролираше срещата. Домакините отнеха топката от Ивелин Попов и Киряку намери Захариу с 40-метров пас, който го изведе зад защитата. Той си поведе топката и хладнокръвно с удар по тревата преодоля Георги Петков.

Едва, след като Кипър поведе българските футболисти се активизираха. Те създадоха няколко положения пред вратата на гостите. Първият точен удар на българския състав дойде в 38-ата минута, когато Антон Недялков проби отляво и центрира към Божидар Краев, но той стреля слабо във вратаря на Кипър.

Само минута по-късно капитанът Ивелин Попов беше изведен, но и той не успя да преодолее Панаги.

След почивката българският отбор беше значително по-активен и подходи по-дейно в началните минути. Най-добрата възможност за състава воден от Петър Хубчев дойде в 54-ата минута, когато Тодор Неделев стреля от около 25 метра. Вратарят на Кипър обаче успя да избие.

Тогава Хубчев предприе и две промени, пускайки Николай Димитров и Спас Делев вместо инертния Божидар Краев и Галин Иванов, който направи много грешки.

В 62-ата минута Ивелин Попов падна след сблъсък с кипърски защитник в наказателното поле, но шведският съдия Ал Хаким даде сигнал, че нарушение няма. Повторенията обаче показаха, че Йоану изобщо не игра с топката, а поваля българският капитан.

Българският състав обсади кипърската врата за последните 25 минути, но така и не намираше път към нея. Панаги не беше сериозно застрашен, а дейстията на българите се свеждаха до атаки по крилата и центрирания. Нито един от нападателите в червено обаче не достигаше до тях.

Масираният натиск оголи защитата на България и Кипър можеше да се възползва в 74-ата минута при един пряк свободен удар. Той дойде след нарушение на Неделев, а жълтият картон на халфа го лиши от участие в последния мач със Словения след три дни.

Резервата Делев също беше съборен в наказателното поле, но и при тази ситуация съдията прецени, че дузпа няма.

Шест минути преди края и вратарят на Кипър Панаги се намеси решително, спасявайки удар на Николай Бодуров с глава. При поредица от корнери удар успя да отправи и другият централен защитник Божиков, но той не уцели вратата.

В 89-ата минута българският отбор успя да изравни от дузпа. Тя беше отсъдена за нарушение срещу Ивелин Попов, а резервата Николай Димитров беше точен с хубав изстрел в левия ъгъл на Панаги.

Дневник