Холандия постигна втора поредна победа в Лигата на нациите, след като надви световния шампион Франция с 2:0. "Лалетата" стигнаха до трите точки с попадения на Джорджиньо Вайналдум и Мемфис Депай в края на двете полувремена.

Успехът на холандците изпрати третия тим в група 1 Германия като сигурен изпадащ в Дивизия В. Дори и преди последния си мач с Холандия, германците нямат никакъв шанс, след като са с едва една точка.

Холандия обаче има шанс да се класира за полуфиналите, след като има шест точки и тепърва ще играе. Франция е лидер в групата със седем и голова разлика 4:4, но няма повече мачове. "Лалетата" са с голова разлика 6:2.

Холандците поведоха в 44-ата минута, когато Вайналдум вкара след разбъркване и няколко неуспешни опита топката да бъде вкарана. Преди това Франция нямаше толкова много шансове, като не контролираше толкова и топката.

Световните шампиони бяха без Пол Погба, а това сериозно навреди на контрола над топката в средата на терена. През втората част доминацията на Холандия продължи и логично падна втори гол.

Това стана факт едва в добавеното време, когато Мемфис Депай се разписа от дузпа. Наказателният удар беше отсъден заради нескопосана игра на Муса Сисоко, който повали Френки де Йонг.

Дневник