Женскит хандбален тим на „Шумен 98“ записа победа с 26:22 (12:9) над временния лидер в А група „Бъки“ Габрово. В зала „Арена Шумен“ успя да направи обрат в резултата в средата на първото полувреме и с отлична игра през втората част стигна до третата си победа в първенството.

В първите минута на срещата отборът на „Бъки“ поведе с 3:0. Шуменският тим обаче бързо навакса изоставането си и стопи разликата до един гол. При 5:4 за „Бъки“ силни минути записаха новото попълнение Юлияна Таче, Кристина Касабова и вратарката Станислава Стоянова. Тяхната добра игра позволи на „Шумен 98“ да поведе с 9:6. Шуменки увеличиха аванса си до 11:7. След това с бързи атаки „Бъки“ намали до 11:9. Преди сигнала за край на полувремето шуменки вкараха гол и на почивката резултатът бе 12:9.

Домакините от Шумен започнаха много силно второто полувреме, като натрупаха преднина от 7 гола до 10-та минута. Шуменки успяха да задържат тази разлика до 52-ата минута, когато водеха с 24:17. След това настъпи лек спад в играта им и „Бъки“ веднага се възползва от това. Момичетата от Габрово вкараха четири безответни гола и намалиха до 24:21. Минута и половина преди края шуменки вкараха 25-тото попадение във вратата на „Бъки“, което успокои играта им. До края на мача двата тима си размениха по още едно попадение, за да оформят крайното 26:22.

Кристина Касабова бе най-резултатна за домакините с 9 попадения. Юлияна Таче вкара 7 гола за победата на „Шумен 98“, а освен това обра аплодисментите на публиката с атрактивни изпълнения от хандбалната игра. 

Най-много голове за „Бъки“ Габрово отбеляза Лидия Ковачева – 7.

Следващата домакинска среща на „Шумен 98“ е на 2 декември, когато момичетата на Николай Начев приемат „Свиленград“. Преди това, на 24 ноември, "Шумен 98" и "Бъки" се срещат в Габрово в първия кръг от турнира за купата на България.

ШУМ.БГ