Известният американски филмов актьор, режисьор и продуцент Робърт де Ниро и съпругата му актрисата и филантроп Грейс Хайтауър се разделят след повече от 20 години брак, потвърди "Холивуд рипортър".

75-годишният Де Ниро и 63-годишната Хайтауър сключват брак през 1997 г. и имат две деца - син на 20 години и дъщеря на 6.

Двамата са се разделяли и преди. През 1999 г. Де Ниро подава молба за развод, но пет години по-късно двамата обновяват обетите си.

Това е втори брак за известния актьор. Преди това е женен 12 години за Даян Абът, от която също има две деца. От връзката си преди това с Туки Смит има още две деца.

За Хайтауър това е първи брак. Според изданията "Пийпъл", "Холивуд рипортър" и TMZ двамата не живеят заедно от известно време.

Де Ниро, който е един от най-уважаваните актьори в САЩ и носител на две награди "Оскар", винаги се е опитвал да държи семейството и личния си живот извън светлините на прожектора.

Миналия месец той влезе в заглавията като един от критиците на президента на САЩ Доналд Тръмп, които получиха съмнителните пакети с бомби в тях. Нито едно от изпратените устройства не експлодира, а мъж от Флорида бе арестуван и е пред съдебен процес.

Дневник