Мъжът, който беше задържан заради дрифт пред Народното събрание в неделя по време на протеста срещу високите цени на горивата, е осъден на 3 години пробация. Това се разбра от днешното заседание по делото в Софийския районен съд (СРС), на което беше одобрено сключеното между подсъдимия и прокуратурата споразумение, което има сила на окончателна присъда.

Освен това колата, с която беше извършен дрифта - "Голф", се отнема в полза на държавата. Решението в частта за отнемане на автомобила подлежи на обжалване.

Според съда предварително договореното между обвинения и прокуратурата наказание от 3 месеца затвор е "обидно ниско" и затова прецени, че трябва да му се наложи една година затвор, което наказание съдът замени с 3 години пробация. Причината да наложи по-тежко наказание е, че Антонов е съден за хулиганство тази година. 

На фейсбук страницата на Столичната полиция (СДВР) в неделя бяха публикувани два видеозаписа, на които се вижда дрифтът на Владислав Антонов и задържането му. По-късно от МВР информираха, че мъжът е отведен в Пето районно управление. А освен дрифта той не се е подчинил и на полицейско разпореждане. Срещу 20-годишния мъж беше образувано бързо производство за хулиганство.

Директорът на СДВР Ивайло Иванов уточни в неделя, че извършеното не е било планувано. "Той дрифтираше по улицата. Създаде пряка предпоставка за пътнотранспортно произшествие, имаше опасност да бъдат наранени случайно граждани и полицаи, които участваха в протеста. Той веднага беше задържан след действията. Лицето е 98-­и набор, младо момче, криминално проявен", обясни тогава Иванов. Той отрече в кръвта на мъжа да са установени алкохол и наркотици, от полицията отдадоха действията му на "адреналина и младостта му".

Дневник