Световният рекордьор в спринтовете на 100 и 200 метра Юсейн Болт е бил потърсен от турския "Сиваспор", съобщава "Ройтерс", като се позовава на информация от държавната телевизия TRT. Футболният клуб, който играе в Суперлигата, има интерес от привличането на носителя на осем златни олимпийски медала в леката атлетика.

По-рано този месец Болт сложи край на приключението си в австралийския "Сентрал коуст маринърс". Ямаецът участва в предсезонната подготовка на отбора, но си тръгна, след като не се споразумя за договор с клуба.

Болт каза преди време, че има мечта да стане професионален футболист. Наскоро обаче заяви, че може да се откаже от нея, въпреки че "има много предложения". "Получих оферти от много клубове. Ще взема решението до края на ноември. Не става въпрос за пари, това е мечтата ми", каза бившият спринтьор.

Преди време той тренира още с "Борусия" (Дортмунд), "Мамелъди съндаунс" и норвежкия "Стрьомсгодсет". Предложение към него имаше и от шампиона на Малта "Валета".

До момента липсва коментар от "Сиваспор", който е 11-и в Суперлигата. Трансферният прозорец в турското първенство е от 5 до 31 януари. В състава на "Сиваспор" са известни играчи като Робиньо, Дъглас и Аруна Коне.

dnevnik.bg