"Атлетико" (Мадрид) и "Барселона" завършиха 1:1 в дербито от 13-ия кръг в Ла Лига и запазиха местата си в класирането. Точката позволи на каталунците да останат начело с точка повече от "дюшекчиите" - 25 срещу 24. Дербито от 13-ия кръг на испанското първенство не опрадва високите очакванията за качествен сблъсък. Единственото нещо на ниво бяха нервите между футболистите на терена и голямото напрежение.

"Атлетико" откри в 77-ата минута, когато се разписа Диего Коста. "Барселона" стигна до точката в последната 90-а минута с точно изпълнение на резервата Усман Дембеле,

Дербито на "Уанда метрополитано" беше изключително напрегнато, като двата отбора направиха общо 20 нарушения. Точните удари към двете врати бяха само три.

След 13 кръга "Барселона" има 25 точки, а "Атлетико" е с 24 и вече е в серия от десет мача без загуба в Ла Лига. "Севиля" е на третото място с 23 точки, но и мач по-малко. Следват "Алавес" с 23, "Еспаньол" с 21 и "Реал" (Мадрид), който е едва шести с 20 точки.


"Барселона" беше близо до втора поредна загуба, след като преди десет дни отстъпи на своя "Камп ноу" на "Бетис" с 3:4. В крайна сметка тимът на Ернесто Валверде се спаси. Като гост обаче каталунците остават със само една победа в последните си четири срещи.

Преди двубоя "Барселона" имаше много проблеми, след като остана без една от звездите си Фелипе Коутиньо. През първата част шампионите не впечатлиха с изявите си. "Атлетико" предложи традиционната си игра с директни подавания и повече единоборства.

Домакините опитваха да вкарат двубоя в темпото, което искат и това се получи, като "Барселона" се полъга по играта на "Атлетико".

Много по-интересно беше след почивката, когато "Барселона" беше малко по-активният тим. Гостите опитаха да задържат трайно топката и да се настанят в половината на "Атлетико", но Меси и Луис Суарес нямаха никакви празни пространства.

"Атлетико" наблегна на статичните положения и именно при един корнер в 77-ата минута успя да открие. Гризман центрира от корнер, а Коста беше оставен непокрит на втората греда, като падайки успя да реализира с глава.

При положението вратарят на "Барселона" Марк Андре тер Стеген също не се намеси по най-добрия начин. Ударът на Коста пък беше първият точен изобщо в мача.

Малко преди попадението за "Атлетико" домакините имаха претенции и за дузпа, когато топката срещна ръката на Артуро Видал, но съдията прецени, че чилиецът не е играл умишлено.

След попадението "Барселона" се хвърли в атака, а Валверде пусна на терена Дембеле и Малкъм, търсейки поне изравнителен гол. Това се случи в последната минута на редовното време.

Меси получи топката на границата на наказателното поле и между двама бранители на "Атлетико" успя да я прати към Дембеле, французинът направи финт и с хладнокръвен удар с левия крак реализира в мрежата – 1:1.

Дневник