Под мотото “35 години от организираната работа по безопасно движение с деца от предучилищна възраст” от днес до 30 ноември ще се проведат редица инициативи с отбори от шуменски детски градини.

Проявите започват още тази вечер от 17.00 часа в Младежкия дом с викторина по безопасно движение, в която ще се включат отбори от деца, учители, родители и пътни полицаи.  В нея ще участват ДГ „Брезичка”, ДГ „Смехорани”, ДГ „Пролетна дъга” и ДГ Дружба”.

Утре, 27 ноември в шуменските детски градини ще се проведе вътрешна квалификация с представители на КАТ, а в сряда, 28 ноември във фоайето на Педагогическия факултет на ШУ „Еп. К. Преславски” ще бъде открита Международна изложба от детски рисунки на тема „Децата и уличното движение”. Пак там ще се проведе и кръгла маса на тема: „35 години организирана работа по БДП в детските градини”.

В четвъртък в детските градини „Звънче”, „Латинка”, „Брезичка”, „Смехорани”, „Братя Грим”, „Дружба” и „Пролетна дъга” от 09.30 ч.ще се проведат открити педагогически форми, а от 17.30 часа в зала „Младост“ започва състезанието „Весел светофар“ с отбори на детските градини „Дружба”, „Латинка”, „Братя Грим” и „Звънче”.
Юбилейната седмица ще приключи в петък с театър за децата от ІІІ и ІV подготвителни групи в Младежкия дом от 10 и 11 ч.

ШУМ.БГ