Всички републикански пътища са проходими при зимни условия. Близо 800 машини обработваха пътните настилки през нощта и тази сутрин, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". За снегопочистване временно е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по пътищата Ботевград – Враца, Русе - Бяла и по магистрала "Хемус" край Ботевград.

Временно е ограничено движението на всички автомобили по пътя Видин - Враца в участъка Ружинци – Сумер на територията на област Монтана поради снегопочистване. Шофьорите на всички автомобили е необходимо да изчакат на място.

Без ограничение за всички превозни средства е преминаването през Прохода на Републиката, "Ришки", "Котленски", "Айтоски", "Обзорски", "Печинско", "Предел" и "Рожен". Ограничено е движението на МПС над 12 т през проходите "Троянски", "Петрохан" и "Шипка", над 10 т през "Вратник" и "Твърдишки", а над 3,5 т през "Дюлински" и "Пампорово". Целогодишно са затворени за движение "Златишки" и "Върбишки".

Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

dnevnik.bg