10 са получените сигнали за пътнотранспортни произшествия в дежурната част на ОДМВР- Шумен в рамките на шест часа днес, съобщиха от полицията.

Последният получен сигнал е за инцидент между тежкотоварен автомобил и бус до село Изгрев. При катастрофата е засегнат и още един бус. За да избегне удар с автомобилите, участници в инцидента, водачът му напуснал платното вдясно по посока на движение, уточниха от ОДМВР.

Всички станали катастрофи в областта са с материални щети. Пет от произшествията са станали в населено място - три на бул.“Симеон Велики“ в Шумен, две - в  кв. "Дивдядово". Останалите са извън населени места. Към момента има ограничение за движение на товарни автомобили с маса над 12 тона в посока към Русе и Силистра.

До момента няма данни и информация за закъсали автомобили и бедстващи хора, съобщиха още от полцията.

От там призовават водачите да съобразяват скоростта си на придвижване с пътните условия, тъй като се променят бързо и изненадата да попаднеш от мокър на заледен участък настъпва мигновено. От полицията съветват още водачите да запазят спокойствие, когато се движат след товарни автомобили и да ги изпреварят на най-подходящото място, където имат достатъчно видимост и след като съобразят скоростта с пътното платно.

ШУМ.БГ