Равенството между "Лудогорец" и "Байер" в Лига Европа е справедливо, смята треньорът на отбора от Разград Антони Здравков. Българският шампион водеше с 1:0 до 85-ата минута, но допусна изравняване.

"Изиграхме равностоен мач. Имаше добро прегрупиране, добре се движехме по терена, подсигурявахме се", каза Здравков пред БНТ. По думите му през първото полувреме, в което нямаше вълнуващи моменти, играта е била бавна. "Това не ни позволи да използваме свободните пространства. През втората част това се коригира, играхме по-бързо и мисля, че направихме добър мач."

Треньорът изтъкна важната роля на Марселиньо, който влезе като резерва и помогна за подобряването на играта, а също така и вкара гола за "Лудогорец". "Класата на Марселиньо е доказана. Налагаше се да остане отвън и да влезе в момент, в който отборът има нужда от него", посочи Здравков.

"Сменихме схемата на игра, което наложи и промяна при футболистите. Футболистите, които бяха на терена, имаха добро желание, мотивация и показаха приличен футбол", добави треньорът на въпрос за промяната в схемата на игра.

Капитанът Светослав Дяков съжали за пропуснатата възможност за първа победа в груповата фаза. "Не успяхме да излъжем "Леверкузен". Изиграхме добър мач. Стана ни обаче като навик да съжаляваме след всеки мач. Но на толкова труден стадион, срещу качествен съперник Надявам се в следващия мач да постигнем победа в Лига Европа".

В последния кръг "Лудогорец" приема "Цюрих". Българският шампион е последен, като няма възможност да излезе от групата.

Дневник