Никаква кратка среща на президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп не се предвижда в кулоарите на срещата на върха на Г-20 в аржентинската столица.

Това каза днес пред журналисти в Буенос Айрес говорител на Белия дом, който е в състава на американската делегация за форума, предадоха ТАСС, цитирана от БТА и "Ройтерс".

Той бе помолен да коментира публикации в някои руски медии, че Путин и Тръмп могат да имат импровизирана среща "на крак" по време на форума. Вчера Тръмп съобщи в "Туитър", че се отказва от подготвената вече среща между двамата заради сблъсъка между Русия и Украйна в Азовско море.

Форматът на церемонията за официалната снимка на лидерите на Г-20 и другите поканени международни лидери при откриването на форума не позволи на Путин и Тръмп да разменят по някоя дума, съобщи ТАСС.

Лидерите излязоха на специално подготвения подиум и заеха местата си. Според подредбата на организаторите двамата се оказаха далеч един от друг и дори не можаха да се ръкуват.

След края на фотосесията всички участници в срещата на високо равнище бързо влязоха в заседателната зала и нямаше време да се поговори дори напът към нея. И в залата руската и американската делегации се оказаха отдалечени една от друга.

Мястото на Путин се оказа до това на саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман. Путин дружески и топло поздрави своя съсед и двамата оживено продължиха разговора си, докато останалите участници заемаха местата си.

dnevnik.bg