Заемащият предпоследното място преди кръга "Саутхемптън" задълбочи проблемите на "Манчестър юнайтед". Двата отбора направиха взаимно неизгодно равенство 2:2, което не позволи на мениджърите Марк Хюз и Жозе Моуриньо да вземат глътка въздух.

"Червените дяволи" записаха трети пореден мач без успех във Висшата лига. Те остават само с шест победи от 14 мача и заемат седмата позиция с 22 точки. В зависимост от развоя на двубоите в неделя рекордьорът по титли на Англия може да се окаже с двуцифрено изоставане от топ 4.

"Саутхемптън" поведе с два гола, но не успя да задържи аванса си и остава само с една победа от началото на сезона. За пети път от общо шест случая "светците" загубиха точки от печеливша позиция. Тимът на Марк Хюз остава в зоната на изпадащите - на 18-а позиция с девет точки. Със същия актив, но с по-лоша голова разлика е "Бърнли", а "Фулъм" е последен с осем точки.

Моуриньо продължи с експериментите в защита. Този път той заложи на трима в центъра на отбраната, като двама от тях бяха халфове - Неманя Матич и Скот Мактоминей. Единственият типичен защитник в тройката беше Фил Джоунс.

Люк Шоу и Ашли Йънг застанаха на двата фланга, Маруан Фелайни, Пол Погба и Андер Ерера сформираха триото в центъра на полузащитата, а Маркъс Рашфорд и Ромелу Лукаку стартираха в атака. Футболистът в най-добра форма в състава - Антони Марсиал, остана на пейката.

"Манчестър юнайтед" изигра кошмарни първи 30 минути. "Червените дяволи" действаха много неориентирано в отбрана, изоставаха за почти всяка топката и само след 20 минути вече губеха с 0:2.

В 13-ата минута Стюарт Армстронг беше оставен абсолютно сам в десния край на наказателното поле, получи топката от Майкъл Обафеми и с мощен удар с десния крак по диагонала не остави шансове на Давид де Хеа.

Седем минути по-късно Рашфорд извърши грубо нарушение пред наказателното поле на "Юнайтед". Седрик Соареш се зае със свободния удар и с чудесно изпълнение отбеляза първия си гол във Висшата лига.

"Юнайтед" беше в нокдаун, но успя бързо да се върне в мача благодарение на напористата игра на Рашфорд. В 33-ата минута английският национал се пребори за топката пред наказателното поле на "Саутхемптън" и подаде към Лукаку, който не сгреши, останал очи в очи с вратаря Алекс Макарти. Белгийският нападател сложи край на серия от 12 поредни мача без гол.

Пет минути по-късно Рашфорд направи отличен пробив по десния фланг, стигна до аутлинията и центрира по земя към вратарското поле. Ерера се включи от втора позиция и с техничен удар с пета изпрати топката във вратата - 2:2.

През второто полувреме нито един от двата отбора не успя да направи достатъчно, за да заслужи победата. Така закономерно двубоят приключи наравно за неудоволствие и на двамата мениджъри.

Дневник