Ралф Хазенхютъл е новият мениджър на "Саутхемптън", обявиха от клуба. 51-годишният австриец заменя на поста Марк Хюз, който беше уволнен в понеделник след незадоволителното представяне на отбора от началото на сезона.

Договорът на Хазенхютъл със "светците" е до лятото на 2021 г. Австриецът беше без отбор от май, когато напусна германския "Лайпциг" след успешен двугодишен престой.

"Успехите в миналото на "Саутхемптън" са изградени върху ясна философия. Тя набляга върху развитието на играчи, както от академията, така и привлечени от други клубове. Способността на Ралф на ръководи играта и да развива таланти са видими и това го прави перфектен избор за мениджър на "светците", каза собственикът на клуба Ралф Крюгер.

Хазенхютел ще бъде на трибуните при гостуването на "Тотнъм" в сряда, като ще дебютира начело на "Саутхемптън" срещу "Кардиф" в събота. "Светците" се намират в зоната на изпадащите, като имат едва девет точки след 14 кръга.

Треньорската кариера на Хазенхютъл започва през 2007 г., като в началото води отбори от долните нива на германския футбол. През сезон 2011-12 австриецът спечели промоция за второто ниво с "Аален". Три години по-късно Хазенхютъл вкара "Инголщат" в Бундеслигата, като отборът завърши 11-и в историческия си първи сезон в първенството.

През лятото на 2016 г. австрийският специалист оглави проекта в "Лайпциг", чиято философия се осланя върху налагането на млади играчи. В дебютния си сезон в Бундеслигата "биковете" надхвърлиха очакванията и завършиха на второ място. Година по-късно тимът остана шести.

Дневник