Левски" допусна нова грешна стъпка в битката за първото място. Сините завършиха 2:2 с предпоследния "Септември", като виолетовите стигнаха до равенството със зрелищен гол на Мирослав Будинов в 94-ата минута. Нападателят отбеляза с ножичен удар от границата на наказателното поле.

Тимът на Славиша Стоянович пропусна отлична възможност да съкрати дистанцията с преките си конкуренти преди дербито между ЦСКА и "Лудогорец". Двата отбора се изправят един срещу друг в четвъртък от 17.30 ч. на "Българска армия".

След равенството "Левски" излезе временно втори с 38 точки, колкото има и ЦСКА. "Лудогорец" оглавява класирането с 44 точки.

Всичко най-интересно се случи през втората част, когато паднаха и четирите попадения. С 15-я си гол за сезона Станислав Костов откри резултата в 60-ата минута, но шест по-късно Иван Стоянов върна "Септември" в мача.

Десет минути преди края Жерсон Кабрал вкара от дузпа и върна преднината на "Левски". Зрелищният гол на Будинов обаче попари надеждите на сините за победа, които играха с човек повече в заключителните минути заради изгонването на Фабиано Алвеш.

Първата опасност в мача се откри пред домакините. Контраатака на "Септември" завърши с далечен удар на Ишмаел Байду, който беше спасен от Божидар Митрев.В средата на първата част Кабрал уцели горната греда след колеблива изява на вратаря на "Септември" Янко Георгиев. От другата страна Митрев също се отчете с лоша намеса. Стражът на "Левски" изби неубедително удар на Георги Русев, но вратарят имаше късмет, че топката не попадна в противников играч.

В края на полувремето Костов беше близо до гола, но уцели страничния стълб. Голмайсторът на "Левски" успя да се разпише в 60-ата минута, когато засече с глава центриране на Кабрал отляво.

"Септември" се върна бързо и резултатът беше изравнен шест минути след гола на Костов. Стоянов се озова на правилното място в наказателното поле, за да се разпише след разбъркване в наказателното поле на "Левски".

След попадението сините натиснаха, като усилията им се отплатиха десет минути преди края. Капитанът на "Левски" Иван Горанов беше съборен в наказателното поле от Байду, а впоследствие Кабрал отбеляза отсъдената дузпа.

Положението на "Септември" се усложни след изгонването на Алвеш, който получи втори жълт картон за натрупани нарушения. С човек по-малко отборът показа воля и стигна до ценна точка в борбата за оцеляване след зрелищния гол на Будинов.

Дневник