Носителят на седем титли от Световната купа в биатлона Мартен Фуркад започна по шампионски новия сезон. Французинът триумфира в индивидуалното на 20 км в словенския зимен център Поклюка.

Със силно ски бягане и без грешка в стрелбата Фуркад изпревари с 4,2 сек. германеца Йоханес Кюн. Тройката допълни австрийският ветеран Симон Едер, който остана на 19,7 сек. от първото място.

Фуркад записа 75-а победа в Световната купа в 235-я си старт при мъжете. Носителят на малкия кристален глобус във всичките четири дисциплини в биатлона (спринт, индивидуално, масов стар и преследване) се качи за 139 път на подиума.

Най-силно от българите се представи Антон Синапов. 25-годишният състезател се движеше за място в първите десет, като беше седми след третата стрелба. Грешка при последния изстрел на прав обаче лиши Синапов от най-предното му класиране в историята.

Българинът завърши 19-и, като без наказателната минута той щеше да e седми.

Големите надежди през този сезон ще са насочени отново към Красимир Анев и Владимир Илиев, но двамата се представиха под нивото си. Те завършиха съответно 49-и 79-и, като Анев допусна три грешки в стрелбата, а Илиев - шест. Димитър Герджиков остана 103-и от 109 стартирали състезатели след шест наказателни минути.

Първоначално стартът трябваше да се проведе в сряда, но гъстата мъгла по трасето принуди организаторите да отложат състезанието за четвъртък. Стартът при жените в индивидуалното на 15 км, който по програма ще се състои в 15.15 ч., също е под въпрос, тъй като в края на мъжкия старт падна мъгла и заваля дъжд.

Dnevnik.bg