ЦСКА и "Лудогорец" завършиха 1:1 в дербито от 18-ия кръг на Първа лига. Равенството свърши отлична работа на шампионите, които запазиха първото си място и аванса си пред червените. Тимът от Разград поведе още в 28-ата минута с точен изстрел на Клаудиу Кешеру, който отбеляза 14-ия си гол от началото на сезона.

Червените изравниха в 67-ата минута с много красив удар от воле на Кирил Десподов. Гостите от Разград завършиха с човек по-малко заради червен картон на Сисиньо в 90-ата минута.

След 18 кръга "Лудогорец" остава водач с 45 точки, а ЦСКА е на шест зад шампионите. Третият "Левски" е с 38 точки.

 Равенството на "Българска армия" прекъсна серията от 11 поредни победи на шампионите. Те не бяха губили точки от 26 август, когато отново в столицата направиха 0:0 със "Славия".

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро заложи на наситена средна линия, с която да опита да ограничи силните страни на "Лудогорец". Той предложи една изненада в стартовия си състав с пускането на 18-годишния Валентин Антов. Атаката водеше Мауридес, подпомаган от Едвин Джеси и Кирил Десподов. "Лудогорец" излезе с всичко най-добро, като голяма част от титулярите бяха съхранени през уикенда.

Първата възможност се откри пред гостите от Разград. Кешеру напредна отляво и центрира, но ударът от воле на Джоди Лукоки премина край вратата.

Червените отговориха с един неточен изстрел на Рубен Пинто. Първият точен удар към една от двете врати беше отправен в 18-ата минута. Джеси стреля от около 20 метра, но право в тялото на вратаря Ренан.

Едва с първия си точен удар в срещата "Лудогорец" успя да открие. Клаудиу Кешеру се оказа непокрит в наказателното поле след центриране от корнер. Антон Недялков отклони леко топката с глава, а румънецът връхлиташе на скорост и я засече – 0:1.

Попадението беше след заучено положение, като при същата ситуация Лукас Саша се разписа през уикенда срещу "Витоша", отново след асистенция на Недялков.

За Кешеру попадението падна след суша от 302 минути (5 часа и две минути) без гол в Първа лига. Румънецът не се беше разписвал от 4 ноември, когато вкара хеттрик на "Етър".

Само пет минути след гола на Кешеру "Лудогорец" можеше да отбележи втори и да поведе решително. Марселиньо се озова на добра позиция и стреля, но Черниаускас успя да избие. Намесата на вратаря не беше толкова добра, след като топката отиде в Кешеру, но ударът на румънеца попадна в гредата. В ситуацията имаше и засада на голмайстора на шампионите.

С наближаване на паузата "Лудогорец" заигра доста по-консервативно и се прибра в своята половина. Шампионите действаха на контраатака и оставиха ЦСКА да разиграва трайно, като червените стигнаха и до няколко статични положения.

В 39-ата минута Ренан трябваше да се намесва след удар на Чорбаджийски. Централният защитник на ЦСКА стреля по тревата след разбъркване при корнер, но бразилският вратар изби с крак.

Две минути преди паузата ЦСКА сътвори най-добрата си атака в мача. Кристиян Малинов отклони топката с пета към Рубен Пинто, а португалският халф стреля от въздуха, но ударът му премина на сантиметри от десния стълб на Ренан.

На почивката Ел Маестро прибягна до промяна. Той извади водещия си голмайстор Мауридес, а на негово място се появи Али Соу.

През втората част "Лудогорец" беше много по-активният отбор и в продължение на около 10 минути дори не позволи на ЦСКА да премине централната линия. Домакините нямаха идея как да развият атаките си, допускаха много грешки при изнасянето на топката и позволиха на "Лудогорец" да ги притисне.

Джоди Лукоки пробиваше необезпокоявано през зоната на Жеферсон, но последния пас убягваше на шампионите. В два случая добре се намеси и Николай Бодуров.

В два момента ЦСКА отговори с контраатаки. Първо Десподов засече центриране отляво, но стреля много неточно над вратата. В 65-ата минута добра атака отново завърши с центриране. Жеферсон намери Али Соу в наказателното поле, но гамбийският нападател скочи високо и също не намери целта.

Без да упражнява масиран натиск и да има кой какво предимство срещу гостите ЦСКА успя да изравни в 68-ата минута. Манолев финтира Натанаел отдясно и центрира на далечната греда, където Десподов беше изпуснат от Сисиньо и Вандерсон. Нападателят на червените намери топката от воле и с хубав изстрел я прати в мрежата на Ренан.

Десподов отбеляза осмия си гол от началото на сезона.

Въпреки попадението ЦСКА не успя да осъществи натиск и да използва психологическото си предимство. Червените срещаха проблеми с организацията на играта и всичко се свеждаше до центрирания и статични положения. При един корнер Николай Бодуров стреля, но Недялков се намеси добре и изби малко пред голлинията.

Веднага след това домакините поискаха и дузпа, след като Десподов падна при контакт с Кешеру.

В края на двубоя шампионите останаха с човек по-малко, заради втори жълт картон на Сисиньо. Той беше преодолян от Десподов и го повали, за да спре опасна контраатака.

Заради изгонването на бразилския защитник бяха изгубени близо две минути при излизането му от терена. Назначаването на само две минути добавено време от съдията Николай Йорданов също доведе до напрегнати моменти и протести от червения щаб. В крайна сметка той остави малко повече време, а в продължението беше интересно.

ЦСКА осъществи няколко опасни атаки, а при една от тях поиска и дузпа. Десподов падна след остър шпагат на Лукас Саша, но повторенията показаха, че бразилецът играе с топката.

Дневник