Технически проблем в електрониката е причинил катастрофата с хеликоптер, в която загина собственикът на "Лестър" Вичай Шривадханапрабха, съобщи Би Би Си, като цитира Отдела за разследване на авиационни проишествия (AAIB).

Според информацията педалите за управление на задната перка са отказали, като разследващите са установили, че свързващият механизъм е прекъснат. Това е причинило рязко завъртане надясно на летателния апарат, последвано от свободно падане.

Инцидентът се случи на 27 октомври около час след двубоя между "Лестър" и "Уест хем". Хеликоптерът е излетял от стадион "Кингс пауър", но по-късно е катастрофирал в близост до един от паркингите на съоръжението.

 Повече от 24 часа липсваше информация кои са хората на борда и дали има оцелели. Впоследствие от "Лестър" обявиха, че загиналите са петима. Останалите жертви са двама души от екипа на Шривадханапрабха - Нурсара Сукнамай и Кавепорн Пунпаре, както и пилотите Ерик Суофър и Изабела Роса Лечович.

Собственикът на английския клуб беше сред най-уважаваните хора в Лестър, като тайландецът беше почетен от футболистите на отбора и жителите на града. Шривадханапрабха имаше основна заслуга за развитието на клуба, който стана шампион във Висшата лига през сезон 2015-16. 

Дневник