Реал" (Мадрид) преодоля с лекота първото си препятствие в Купата на краля. Европейският и световен клубен шампион разби третодивизионния "Мелия" с 6:1 на стадион "Сантяго Бернабеу" и с общ резултат 10:1 продължава към осминафиналите.

Марко Асенсио и Иско Аларкон отбелязаха по два гола, а Хавиер Санчес и Жуниор Винисиус добавиха по едно попадение. За "Мелия" се разписа Ясин Касми от дузпа в 80-ата минута при резултат 0:5.

Сантяго Солари очаквано даде почивка на повече си титуляри след убедителния успех в първата среща. Треньор на "Реал" заложи на Кейлор Навас, Дани Карвахал, Хесус Вайехо, Хави Санчес, Федерико Валверде, Маркос Йоренте, Алваро Одриосола, Иско, Асенсио, Винисиус и Мариано.

"Реал" имаше трудности да намери път към вратата на "Мелия" през първия половин час, въпреки че имаше доста положения. Белите обаче вкараха три гола в рамките на шест минути в края на първото полувреме.

Асенсио даде тон за головото шоу в 33-ата минута. Халфът на "Реал" беше оставен да пробие в наказателното поле и с удар с левия крак по земята насочи топката в долния ляв ъгъл.

Само две минути по-късно чудесна индивидуална атака на Винисиус завърши с подаване към Асенсио, който на десетина метра от голлинията отбеляза второ попадение.

В 39-ата минута се стигна до най-красивия момент в мача. Винисиус пусна отлично извеждащо подаване над защитата за Хави Санчес, който от въздуха прехвърли вратаря, като топката срещна гредата, преди да се озове в мрежата.

Три минути след началото на втората част Иско, който за пръв път започна титуляр под ръководството на Солари, отбеляза четвърто попадение след страхотен изстрел от дъгата на наказателното поле.

В 75-ата минута Винисиус ознаменува добрата си игра с гол. Бразилецът проби отляво, задържа топката между двама бранители с помощта на рикошет и стреля. Ударът му беше спасен от вратаря, но топката се върна в него и този път 18-годишният футболист не сгреши.

В 80-ата минута "Мелия" върна един гол от дузпа, отсъдена за нарушение на Хави Санчес. Пет минути по-късно обаче гостите допуснаха ново попадение. Фран Гарсия подаде на Иско, който задържа топката в наказателното поле и я насочи в близкия долен ъгъл.

Дневник