Нападателят на ЦСКА Кирил Десподов и вратарят на "Славия" Георги Петков са глобени с по 2000 лева. Двамата бяха изслушани от дисциплинарната комисия към БФС след твърденията на играча на червените, че е чул Петков да вика "Счупи му крака" при влизането на Александър Александров.

Самият Александров също беше изслушан. Никой от тримата футболисти не говори пред медиите.

Председателят на дисциплинарната комисия Юрий Кучев заяви, че Десподов и Петков са нарушили "основополагащи принципи и етиката и феърплея на футболната игра". Това е и причината и двамата да бъдат глобени.

"Считаме, че не е редно да ги лишаваме от състезателни права, но поведението и на двамата излиза извън рамките на тези принципи. Всеки имаше своите твърдения, не бяха доказани изцяло твърденията на двете страни. Считам, че не е редно двама национали да уреждат отношенията си по този начин", заяви Кучев.

Той каза, че действително има отправени думи от вратаря, но "истината е някъде по средата". "Факт е, че има закачка. Но считам, че това, което си казахме на дисциплинарната комисия, трябва да остане там, между тях двамата."

Двамата са били призовани да изчистят отношенията си, но Кучев уточни, че дисциплинарната комисия не е "помирителна комисия". И добави, че забелязва значителни нарушения сред играчите от юношеския футбол, които смята, че се влияят от това, което правят професионалистите.

Dnevnik.bg