Йоханес Тингес Бьо даде заявка, че и през този сезон ще бъде основният конкурент на носителя на Световната купа в биатлона Мартен Фуркад. Норвежецът триумфира в първия старт в дисциплината спринт на 10 км в словенския зимен център Поклюка.

Най-добре от българите се представи Красимир Анев. 31-годишният състезател беше безгрешен в стрелбата, но заради по-слабото си ски бягане остана 28-и с изоставане от 1:16,9 мин.

Успехът е 23-и в кариерата на Бьо. 25-годишният състезател отново беше над всички в бягането, като с една грешка в двете си стрелби измина дистанцията за 23:46,3 мин.

Челната тройка допълниха французинът Антонин Гигона и Александър Логинов от Русия. Двамата бяха безгрешни в стрелбата, но завършиха на 16,1 и 16,4 сек. зад победителя.

С една наказателна обиколка Фуркад остана едва 23-и с изоставане от 1:12,2 мин. Носителят на Световната купа в последните седем години не успя да повтори представянето си от петък, когато спечели индивидуалната надпревара в Поклюка.

Трима българи ще участват в преследването, след като Анев, Владимир Илиев и Антон Синапов завършиха в първите 60. С две грешки Илиев остана 33-и (+ 1:32 мин.), докато с един пропуск Синапов финишира 54-и (+ 1:54,8).

Дебют в мъжкия отбор записа Кристиян Стоянов. Българинът, който завъртя една наказателна обиколка, финишира на 97-о място от 110 завършили състезатели. Стоянов изостана с 3:16,4 мин.

Дневник