Задържаният за убийството на 40-годишната военнослужеща Десислава Стоянова - Светослав Каменов, е направил частични самопризнания. Разследващите работят по всички версии и не се изключва инцидентът да е причинен от неуредени финансови отношения или сексуално посегателство. Това съобщи на извънреден брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, цитиран от dariknews.bg. Това е поредния случай на убийство на жена, в който бива задържан нейн съпруг, приятел, бивш партньор или мъж, с когото има някакви отношения.

Тялото на жената е било открито в имот на Каменов в Карлово, като той сам е казал на полицията къде е сложил трупа - в ракла.

При първоначалния оглед са констатирани множество удари по лицето и счупване на врата на жертвата.

Тепърва ще се установява дали жената е била затворена в шкафа, докато е била жива или след умъртвяването ѝ. След аутопсията ще стане известна и причината за смъртта.

Директорът на пловдивската полиция Атанас Илков разказа, че служители на полицията отишли на адреса на жената, като установили, че нея я няма, но осветлението и редица електрически уреди били включени. От проведените на място оперативни дейности, полицаите установили, че тя има някакви отношения с Каменов.

Това е и една от основните причини да се насочат към бившия военен. Засега разследващите обаче нямат информация дали двамата са имали връзка.

След няколко дни те успели да открият къде е той - укривал се във врачанско село, съобщи Илков. Светослав Каменов е участвал в три мисии, една от които в Ирак, като той е един от пострадалите от атаката в Кербала. След това става обучител на спецчасти в Афганистан, а през 2009 г. напуска армията.

Той е осъждан и криминално проявен.

Бившият военен има условна присъда за обаждане за поставена бомба в клон на банка.

Dnevnik.bg