Школниците от отбора по карате към Центъра за подкрепа и личностно развитие – Ученическа спортна школа „Хан Крум“ в Шумен спечелиха четвъртия турнир за купата на школата. В надпреварата, проведена днес в зала „Младост“, участваха над 50 състезатели от Шумен, Русе и Нови пазар, като най-малкият от тях бе Камен Вичев от Шумен на 5 г..

Турнирът бе в дисциплините ката и кумите в 26 категории. За първи път в България бе проведен отборен турнир на ката. Участваха два тима от Шумен. Те бяха от по трима състезатели, които в синхрон трябваше да изпълнят елементи от карате шинкиокушин. Победител стана отборът с капитан Калоян Марчев.

Преподавател на младите каратисти от Шумен е Даниел Димитров и неговите възпитаници  спечелиха днес 14 първи, 10 втори и 5 трети места. Втори останаха състезателите от Русе, трети са тези от Нови пазар.

Освен награди на призьорите, бяха връчени и призове за най-технични състезатели. При каратистите до 10 г. това са Асен Илиев и Нелин Ерджанова от Нови пазар. При състезателите до 12 г. най-технични на днешния турнир са Галин Желев и Николета Андонова от Шумен.

Наградите на участниците бяха връчени от Даниел Даулов от община Шумен и Йонко Божилов, заместник-директор на УСШ „Хан Крум“.

ШУМ.БГ