„Манчестър юнайтед" надви "Фулъм" с 4:1 и прекъсна серията си от четири поредни двубоя без победа. "Червените дяволи" направиха един от най-добрите си мачове от началото на сезона и можеха да запишат още по-убедителен успех.

Победата е първа за "Юнайтед" от 3 ноември (36 дни), когато беше победен "Борнемут" като гост. На своя "Олд трафорд" "червените дяволи" нямаха победа от 28 октомври.

Много силен мач за "Юнайтед" изигра Маркъс Рашфорд, който вкара гол и даде две асистенции. Другите попадения бяха дело на Хуан Мата, Ашли Йънг и Ромелу Лукаку.

Моуриньо направи четири промени в състава си от 11-те, които завършиха 2:2 на "Олд Трафорд" с "Арсенал". Той смени схемата, излизайки с четирима бранители, а шанс за изява получиха Фил Джоунс, Ашли Йънг, Ромелу Лукаку и Хуан Мата. Те започнаха на местата на Маркос Рохо, Ерик Баи, Матео Дармиан и Антони Марсиал. Пол Погба отново остана на пейката и дори не се появи на терена.

Началото беше добро за "червените дяволи" и те бързо успяха да наложат контрол над двубоя. След само 13 минути игра домакините откриха с прекрасно изпълнение на Йънг.

Капитанът на "червените дяволи" премина с малко доза късмет през Денис Одой и с фалцов удар в горния ляв ъгъл на Серхио Рико преодоля вратаря на "Фулъм".

Йънг не се беше разписвал за "Юнайтед" в продължение на 39 мача във всички турнири. За последно фланговият играч го стори през ноември 2017 г. срещу "Уотфорд", преди 375 дни.

След ранното попадение "Фулъм" опита да отговори, но Александър Митрович нямаше много шансове, като през повечето време беше добре пазен от централните защитници на домакините. "Котиджърс" опитаха няколко пъти и с атаки по фланговете, но последният пас убягваше на футболистите на Клаудио Раниери.

В 28-ата минута "Юнайтед" се възползва и стигна до втори гол, който отново дойде след атака отляво. Маркъс Рашфорд беше изпуснат, напредна и намери Хуан Мата, който с плътен удар с левия крак удвои аванса на "червените дяволи".

Испанецът достигна 50 гола в английския футбол, ставайки едва четвъртият представител на тази страна с подобно постижение. Мата се нареди до Сеск Фабрегас и Давид Силва, които са единствените с 50 гола и 50 асистенции във Висшата лига.

До края на първата част преимуществото беше на страната на "Юнайтед" и домакините успяха да се възползват от това. Три минути преди паузата Ромелу Лукаку се разписа от няколко метра след отлично подаване на Мата.

Повторенията обаче показаха, че Мата е зад защитата при извеждащото подаване в наказателното поле на "Фулъм".

За Лукаку голът беше първи на "Олд Трафорд" от месец март, когато се разписа срещу "Суонзи". Белгийският нападател прекъсна суша от 997 минути без попадение в домакински мач.

След почивката "Фулъм" заигра с много повече самочувствие, като това се дължеше на двойната смяна, която Раниери направи. Той пусна Лусиано Вието и Абубакар Камара вместо Том Кеърни и Александър Митрович.

"Котиджърс" заиграха с повече агресия и натиснаха домакините в сбствената им половина като създадоха смут в няколко момента пред Де Хеа. В крайна сметка по-доброто положение беше за "Юнайтед", но Андер Ерера го пропусна.

В 67-ата минута "Фулъм" намали резултата след дузпа, отсъдена от Лий Пробърт за влизане на Ерера срещу Камара. Френският нападател запази добре топката в наказателното поле и макар, че Ерера игра с кълбото, съдията прецени, че дузпа има.

Френският нападател стреля хладнокръвно в долния ляв ъгъл на Де Хеа и намали – 1:3.

Много бързо след попадението на "Фулъм" гостите останаха и с човек по-малко. Опорният халф Замбо Ангиса беше изгонен спорно в 69-ата минута за остро влизане в краката на Рашфорд.

Останали с човек повече за "червените дяволи" не беше трудно да контролират срещата. Футболистите на Жозе Моуриньо имаха отлично шансове да направят победата си и по-убедителна, но пропиляха много отях. Най-активен за "червените дяволи" беше Рашфорд, който ознаменува добрата си игра с гол в 83-ата минута.

Английският национал се разписа с мощен удар в близкия ъгъл на Рико недобра намеса на испанския страж.

В друг мач на водещ отбор "Арсенал" срещна неочаквани трудности с опашкаря "Хъдърсфийлд", като победи само с 1:0 на "Емиратс". "Артилеристите" записаха своя 21-и мач без загуба и 14-и поред във Висшата лига, продължавайки доброто си представяне при Унай Емери.

В герой на "Емиратс" се превърна опорният халф Лукас Торейра, който отбеляза единственото попадение в 83-ата минута след асистенция на Пиер-Емерик Обамеянг.

"Артилеристите" имаха нервен сблъсък, в който жълтите картони бяха повече от ситуациите за гол. Съдията Пол Тиърни показа девет официални предупреждения – пет за "Арсенал" и четири за гостите. За сметка на това точните удари към двете врати в мача бяха само два, като и двата дело на Торейра.

Преди почивката най-интересното беше отменен гол на Александър Лаказет заради засада в 42-ата минута. Малко по-късно Торейра изстреля истинска бомба отдалеч към вратата на "териерите", но Йонас Льосъл спаси.

Добра възможност имаше и за Обамеянг, но негов удар премина на сантиметри от целта.

След почивката "Хъдърсфийлд" се затвори в собствената си половина, търсейки да си тръгне с точка от Лондон. Отбраната на "териерите" обаче рухна седем минути преди края на мача.

Обамеянг не успя да отправи удар, като беше затворен в наказателното поле и центрира към непокрития Торейра, а със зрелищен ножичен удар уругваецът изведе "Арсенал" напред.

Победата позволи на "артилеристите" да излязат на трета позиция с 34 точки. Те имат с точка повече от "Тотнъм", който тепърва ще изиграе мача си от кръга.

Резултати

"Бърнли" – "Брайтън" 1:0 (Тарковски 40’)
"Кардиф" – "Саутхемптън" 1:0 (Патерсън 74’)
"Уест хем" – "Кристъл палас" 3:2 (Снодграс 48’, Чичарито 62’, Андерсън 65’; Макартър 6’, Шлуп 76’)

Dnevnik.bg