„Левски" взе изстрадана победа срещу "Етър" с 2:1 на своя стадион "Георги Аспарухов" в един от най-интересните мачове от 19-ия кръг на Първа лига. В двубоя имаше от всичко, а гостите от Велико Търново бяха спрени в самия край след спорно отменен гол.

"Етър" поведе в осмата минута с попадение на Велко Батрович, а сините изравниха с автогол на Иван Скерлев в 21-ата минута. Обратът стана в 54-ата минута с попадение на Серджиу Буш.

В добавеното време на двубоя гол на Иван Петков беше отменен заради отсъдено нарушение от рефера Никола Попов.

"Това, че победихме не означава, че сме играли добре. Трябва да сме наясно с това. Но приемам, че беше трудна седмица, имаше голямо напрежение и трите точки са много важни за нас", каза след срещата треньорът на сините Славиша Стоянович.

Той похвали играчите си за старанието при новата схема. Сините играха с двамата си централни нападатели Станислав Костов и Буш заедно.

"Левски" започна сковано и нервно пред своите фенове, като позволи прекалено лесно на "Етър" да разиграва топката. Гостите от Велико Търново приеха подобен подход и се настаниха в половината на сините.

След само осем минути игра "Левски" се озова в ролята на догонващ след груба грешка в защита. Даниел Младенов центрира отдясно към Велко Батрович, той беше изпуснат от Милош Цветкович и халфът на "Етър" се разписа. Цветкович не направи никакви движение, чакайки вратаря си Мартин Полачек да излезе, с което позволи на Батрович лесно да вкара.

След ранното попадение "Левски" така и не успя трайно на притисне гостите и известно време действаше хаотично. Все пак в 21-ата минута футболистите на Славиша Стоянович стигнаха до изравнителен гол.

Той падна, след като Иван Скерлев прати топката в собствената си врата. Централният защитник на "Етър" позволи на Костов да прекара топката между краката му до голлинията, завъртя се и се опита да я изчисти, но беше изгубил баланс и си вкара автогол.

До почивката сините владееха по-трайно топката, но точните удари от двата отбора бяха едва по един, а голови положения липсваха.

През втората част "Левски" се опита да не играе по начина на "Етър", а свали топката на тревата, като това веднага се отрази. Сините бързо успяха да стигнат до втори гол, който падна в 54-ата минута.

Жерсон Кабрал намери между няколко защитници Серджиу Буш, той се освободи, финтира и вратаря Христо Иванов и се разписа – 2:1. За Буш това е първи гол през сезона в Първа лига.

Румънският нападател се разписа в шампионатен мач за пръв път от 1 април, когато вкара на "Берое". От тогава Буш беше в серия от 292 минути без попадение, влизайки основно от пейката.

До края на двубоя и двата тима имаха своите възможности, кат "Левски" задържаше повече топката, а "Етър" действаше на контраатака. Гостите се откриха повече чак в края на мача, когато разчитаха и на изсипани топки.

В продължението на срещата великотърновци стигнаха до втори гол, но той беше отменен спорно заради нарушение. Иван Петков се разписа с глава след центриране на Крум Стоянов от пряк свободен удар и намери левия ъгъл на вратата на Полачек.

Съдията Никола Попов обаче видя нарушение на централния нападател на "Етър" срещу Иван Горанов и отмени попадението.

След победата сините са с 39 точки и се изравниха с ЦСКА, като заемат второто място. "Левски" изостава с шест от лидера "Лудогорец", който е и с мач по-малко.

Dnevnik.bg