Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Жозе Моуриньо изтъкна значението на трофеите и спечелените купи в съвременния футбол като най-голямото мерило за успехите на един треньор. Португалският специалист направи такъв коментар преди дербито с "Ливърпул" в неделя, натъртвайки, че регионалният съперник не е печелил нищо от 2012 г.

Червените загубиха три финала при настоящия си мениджър Юрген Клоп. Те отстъпиха в Купата на лигата и Лига Европа през 2016, а през това лято загубиха от "Реал" (Мадрид) в Шампионската лига.

"Лично за мен успехите и трофеите имат значение, но всичко е въпрос на гледна точка. Но трофеите имат значение, защото те отразяват потенциала ти да се бориш и са показателни за желанието и амбицията. Също така те са най-правилната оценка за един треньор. Мисля, че да твърдиш, че не се бориш за нищо, не е много интелигентно. Когато имаш потенциал, няма защо да го криеш", каза Моуриньо на пресконференция.

Португалецът изтъкна силните страни на "Ливърпул", който е лидер във Висшата лига. Според Моуриньо "Юнайтед" има своите шансове, но също така има и много проблеми с контузени.

По отношение на разликите между двата тима Моуриньо беше категоричен.

"Не става дума само за парите, които "Ливърпул" похарчи през лятото. Има много други неща, защото един клуб е много повече от това, което се вижда. В крайна сметка започваш да си купуваш мебели, когато къщата ти е готова. Също така трябва да си взимаш такива мебели, които ще ти паснат", добави Моуриньо по отношение на трансферната политика.

"Юнайтед" има големи проблеми в защита, където с контузии са Маркос Рохо, Крис Смолинг, Матео Дармиан, Диого Далот, Виктор Линдельоф и Люк Шоу. Давид де Хеа и Неманя Матич, които получиха почивка срещу "Валенсия" през седмицата, ще са на линия за неделното дерби.

Dnevnik.bg