С гол в добавеното време на резервата Кристиан Ериксен "Тотнъм" постигна изстрадана, но заслужена домакинска победа с 1:0 срещу "Бърнли". "Шпорите" записаха 13-ия си успех в 18 шампионатни срещи през сезона и събраха 39 точки.

Тимът на Маурисио Почетино се доближи на три точки от "Ливърпул", който в неделя посреща "Манчестър юнайтед" в голямото дерби на английския футбол. Лидер с 44 точки е "Манчестър сити", който победи "Евертън" с 3:1 в първия мач от кръга.

"Бърнли" остава на 17-о място с 12 точки. Тимът на Шон Дайх, който миналия сезон завърши седми и записа дебют в европейските клубни турнири, е първи над зоната на изпадащите, в която са "Хъдърсфилд" с десет точки и "Саутхемтпън" и "Фулъм" с по девет.

"Тотнъм" сложи перфектен край на една от най-добрите си седмици през сезона. Миналия уикенд "шпорите" победиха "Лестър" с 2:0 като гости, а във вторник изиграха силен мач срещу "Барселона" на "Камп ноу" и прескочиха груповата фаза на Шампионската лига.

За днешния мач с "Бърнли" Почетино даде почивка на двама от основните си играчи - Кристиан Ериксен и Хьон Мин Сон. Вместо тях стартираха Ерик Ламела и Лукас Моура, който действаха в атака с Деле Али и Хари Кейн.

"Бърнли" очаквано игра дълбоко прибран в своята половина. Въпреки това "Тотнъм" създаде доста чисти ситуации за гол както през първото, така и през второто полувреме. Моура, Ламела и Али пропиляха най-добрите възможности преди почивката.

"Шпорите" можеха да бъдат наказани за пропуските си в 44-aта минута, но Ашли Барнс стреля неточно с глава, останал сам на границата на вратарското поле. "Бърнли" имаше шанс за гол и в началото на втората част, но Кейн блокира удар със странична ножица на Бен Мий

На отсрещната врата Ламела продължи с пропуските си. Пет минути преди края влезлият като резерва Сон пропиля изключителна възможност, а в последните секунди на редовното време и Али не успя да реализира на метър от вратата.

Усилията на "Тотнъм" все пак дадоха резултат в 91-ата минута. След дълго подаване на Киърън Трипиър Али свали топката с гърди към Кейн. Централният нападател задържа добре с гръб към вратата, изчака включването на Ериксен и го изведе очи в очи с Джо Харт. Датският халф без забавяне насочи топката в близкия ъгъл със силен шут с десния крак.

Другият запомнящ се момент за "Тотнъм" в днешния мач беше дебютът на юношата Оливер Скип. 18-годишният халф започна като титуляр и остана на терена до 76-ата минута, когато беше заменен от Сон.

Дневник