Борусия" (Дортмунд) продължи в отлично темпо и постигна шеста поредна победа в Бундеслигата. Жълто-черните надиграха "Вердер" (Бремен) с 2:1 у дома и остават убедителен лидер в германското първенство.

"Борусия" събра 39 точки след 12-ата си победа от 15 мача при голова разлика 41:15. Тимът на Люсиен Фавр, който е единственият без загуба в първенството, поведе с девет точки пред "Борусия" (Мьонхенгладбах) и "Байерн".

По-рано днес баварците разбиха "Хановер" с 3:0 като гост. "Гладбах" завърши 0:0 при гостуването си на "Хофенхайм", но запази втората позиция заради по-добра голова разлика - 33:16 срещу 32:18 за "Байерн". "Лайпциг" допълва топ 4 с 25 точки и мач по-малко.

В Дортмунд Пако Алкасер, Марко Ройс и Джейдън Санчо изиграха поредния си силен мач, за да продължат победния ход на "Борусия" (Дортмунд). Испанският нападател откри резултата в 19-ата минута след намеса на системата за видеоповторение.


Левият бек Рафаел Герейро центрира от свободен удар, а Алкасер отбеляза с глава. Попадението беше отменен заради засада, но след това правилно беше зачетено след видеопреглед на ситуацията. Испанецът се разписа за 11-и път в Бундеслигата с 12-ия си точен удар.

Алкасер, който наскоро беше откупен от "Барселона" за 23 милиона евро, е едва третият футболист в историята, който вкарва 11 гола в първите си десет мача в Бундеслигата. Другите двама са Хорст Хрубеш и Клаус Матишак.

В 27-ата минута "Борусия" стигна до второ попадение. Гостите от Бремен сбъркаха при изнасянето на топката. Ройс изведе Санчо на десния фланг. Английският тийнейджър напредна, след което върна топката по земя за Ройс, който я насочи прецизно в долния десен ъгъл на Иржи Павленка. В 35-ата минута "Вердер" се върна в мача със страхотен гол на Макс Крузе, който прехвърли Роман Бурки със силен шут от дъгата на наказателното поле.

Тимът от Бремен имаше възможности да изравни в края на първото и началото на второто полувреме, но Томас Дилейни и Бурки се отличиха с ключови намеси. На отсрещната врата Павленка направи няколко много солидни спасявания, за да предотврати трети гол.

В последните секунди топката се озова за трети път в неговата врата, но след намесата на VAR попадението правилно беше отменено заради засада.

Дневник