Столичната дирекция на полицията търси съдействието на гражданите за установяване местонахождението на Захари Чернев (23 г.).

Според събраните до момента данни именно Чернев е мъжът, блъснал с колата си и ранил тежко полицай късно снощи в София. Служителят е в болница с множество наранявания и опасност за живота.

Минути след 23 часа на бул. "Ал Малинов" полицейски екип забелязал лека кола "Фолксваген", за която е имало съмнение, че няколко пъти не се е подчинявала на полицейски сигнали за спиране. При предприети полицейски действия и подаване на сигнал, шофьорът извършил маневра на заден ход, симулирайки намерение за спиране, ударил паркиран лек автомобил, рязко потеглил, блъснал униформения полицай и избягал.

Пострадалият служител е настанен в болница "Св. Анна" с множество травми.

В хода на оперативните действия автомобилът е открит изоставен в района на "Студентски град". До този момент не е установено местонахождението на шофьора.

Гражданите, които имат допълнителна информация, свързана с извършителя на престъплението, могат да сигнализират при гарантирана анонимност на тел 112 или в най-близкото поделение на МВР.

От болницата съобщиха, че полицаят е на 39 г. и е с комбинирана травма - фрактура на бедрена кост, три счупени ребра и гръдна травма. Мъжът е стабилизиран, но има опасност за живота му и остава в реанимацията, информира пресслужбата на "Света Анна". 

Дневник