ЦСКА завърши годината с победа, след като се наложи над "Ботев" (Пловдив) с 2:1 в последния мач от 20-ия кръг в Първа лига. Срещата на стадион "Българска армия" се игра при много тежки условия, ниски температури и снежен терен.

Началото на двубоя беше отложено зарад обилния снеговалеж в София, но все пак в 19 часа двата тима излязоха на терена. Въпреки че не беше идеално почистен, терен ставаше за игра.

В герой за червените се превърна нападателят Али Соу, който вкара и двата гола за победителите. Точен за "Ботев" беше Серкан Юсеин.

С победата ЦСКА остава на шест точки зад "Лудогорец" и не позволи на шампионите да се откъснат още, след като победиха по-рано през деня "Дунав" (Русе) с 2:0. След 20 кръга тимът от Разград е водач с 51 точки, пред ЦСКА с 45 и "Левски" с 41. "Берое" е четвърти с 36, а "Ботев" ще зимува пети с 35 точки.

В началните минути нямаше опасности пред двете врати, като отборите заложиха на битка в средата на терена. Все пак в 14-ата минута ЦСКА откри след флангова атака отдясно. Кирил Десподов центрира прострелно към Али Соу, топката подскочи от заледения терен и излъга бранител на "Ботев", като стана лесна за гамбиеца да я засече – 1:0.

Соу се разписа в Първа лига за пръв път от септември, когато беше вкарал на "Ботев" (Враца). Именно попадението му срещу новакът беше и единственото му дотук за ЦСКА.

Ранното попадение за ЦСКА обърка допълнително плановете на гостите от Пловдив и докато реагират, те вече изоставаха с 0:2.

В 28-ата минута Кирил Десподов се пребори в средата на терена и организира контраатака. Той напредна и изведе отдясно Али Соу, който с хубав удар вкара за втори път в мрежата на Кайзер.

До края на първата част нямаше толкова интересни моменти пред двете врати. Тежкият терен обаче доведе до две контузии, като Али Соу напусна за ЦСКА и беше заменен от Мауридес, а Йордан Минев беше сменен от пловдивчани.

През второто полувреме "Ботев" заигра доста по-добре, като вече нямаше какво да губи при 0:2. Футболистите на Николай Киров увеличиха агресията, заиграха по-трайно с топката, а ЦСКА се прибра в своята половина.

Постепенно жълто-черните започнаха да затягат натиска пред вратата на Черниаускас и в 68-ата минута това даде резултат. След хубава атака отдясно, Филип Филипов центрира, а влизащият на скорост Серкан Юсеин я засече с глава, намалявайки.

ЦСКА отговори само с един далечен удар на Бодуров от около 35 метра, но в действията на червените започна да се усеща нервност.

"Ботев" можеше да си тръгне и с точка от "Българска армия" след силната си игра след почивката. В 89-ата минута изравнителен гол на Стивън Петков беше отменен, тъй като подаващият към него Лъчезар Балтанов се намираше в положение на засада.

Гостите от Пловдив бяха недоволни и от факта, че съдията Драганов даде само две минути добавено време, въпреки че играта беше спирана многократно.

Дневник