На три сигнала за произшествия са реагирали огнеборците на 31 декември срещу 1 януари, съобщиха от пресцентър на ОД на МВР. Екипи на пожарната гасиха пламъци в комин и контейнер, спасиха от опожаряване къща в Царев брод.

В 13:26 часа на 31 декември било получено съобщение за пожар в комин на ул. “Ген. Драгомиров“ в Шумен. Изпратеният на място екип погасил пожара с оцет. От огъня се напукала мазилка, опушени са тапети в един от апартаментите.

В 15:21 часа  на 31 декември бил приет сигнал за пожар в къща на ул. “Бузлуджа“ в село Царев брод. На място бил пратен екип. Установено било, че собственикът на имота пригодил домашна газова бутилка за отопление с допълнителна пита. Маркучът не бил обезопасен и възникнал пожар. В опит да го загаси И.Х. бил обгазен. Екип на ЦСМП бил повикан на място, мъжът бил откаран за преглед в МБАЛ- Шумен. В пожара били унищожени домашно имущество, техника и документи. Пламъците са погасени с 500 л. вода. Къщата била спасена от опожаряване.

В 00:26 часа на 1 януари бил приет сигнал за пожар в контейнер за смет на ул. “Христо Смирненски“ в Шумен. Към адреса бил насочен екип, който погасил пламъците с 200 л. вода. Огнеборците установили, че контейнерът бил пълен с горими материали. Материални загуби не са допуснати.

ШУМ.БГ