Полузащитникът на "Арсенал" Аарън Рамзи постигна споразумение за трансфер в "Ювентус", съобщи "Скай спортс". 28-годишният уелсец ще премине в италианския шампион като свободен агент след края на сезона, когато изтича договорът му с лондонския клуб.

Рамзи ще премине медицински прегледи в Торино в неделя. Договорът му ще бъде финализиран след мача за Суперкупата на Италия между "Ювентус" и "Милан", който ще се играе на 16 януари в Саудитска Арабия.

Тъй като е в последната година от договора си с "Арсенал", от 1 януари Рамзи е свободен да преговаря с други клубове и да подписва предварителен контракт. Полузащитникът така и не успя да се разбере за нов договор с "артилеристите".

Рамзи беше привлечен в "Арсенал" през лятото на 2008 г. от "Кардиф" срещу 4.8 милиона паунда. Той има 354 мача и 61 гола за лондончани, като спечели пет трофея - три пъти Купата на Англия и два пъти "Къмюнити шилд".

Уелсецът, който има 58 мача и 14 гола за националния си отбор, два пъти беше избиран за играч на сезона в "Арсенал" - 2013-14 и 2017-18.

Дневник