Носителят на три титли от Големия шлем Анди Мъри заяви, че Australian Open може да е последният турнир в кариерата му. Шотландецът обясни, че изпитва непоносими болки в дясното бедро, като все още не може да се възстанови от операцията.

Мъри говори емоционално и през сълзи на пресконференция в Мелбърн в навечерието на първия за годината турнир от Големия шлем. Първоначалните му планове били да прекрати кариерата си след "Уимбълдън" този сезон.

"Възможно е това да стане (Australian Open да е последният му турнир), защото не съм сигурен, че ще мога да играя с тази болка още четири-пет месеца", заяви 31-годишният тенисист. Заради контузията си миналия сезон бившият водач в световната ранглиста игра само в шест турнира през 2018 г. и се смъкна до номер 230.

"Болката е прекалено голяма, наистина. Не искам да продължавам да играя така. Тя не ми позволява да се наслаждавам на мачовете, тренировките или което и да е от нещата, които обичам в тениса", заяви Мъри.

Шотландецът обясни, че пред него стои възможността да се подложи на нова операция. "Сериозно го обмислям. Това може да ми осигури по-добро качество на живот и да ме освободи от болката. Някои спортисти са го правили и са се връщали към състезанията, но няма гаранция за това. Ако го направя, ще е за да имам по-добър живот."

Той отхвърли възможността да започне да играе в турнирите за двойки.

Намеренията на Мъри са все пак да се впусне в Australian Open. В първия кръг той трябва да играе с испанеца Роберто Баутиста Агут.

Дневник