Промотърт на Тайсън Фюри Франк Уорън е сигурен, че неговият клиент, а не Антъни Джошуа ще е следващият съперник на Дионтей Уайлдър. 66-годишният британец заяви, че реваншът между Уайлдър и Фюри ще е през първата половина на 2019 г.

Двамата се изправиха един срещу друг на 1 декември в Лос Анджелис. Двубоят завърши при спортно равенство, с което Уайлдър запази най-престижния пояс в тежката категория в бокса - на Световния боксов съвет (WBC).

Уайлдър и Фюри остава непобедени на професионалния ринг. 33-годишният американец има 40 победи, 39 от които с нокаут. 30-годишният британец е спечелил с нокаут 19 от 27-те си победи.

Джошуа, който държи останалите четири световни титли в дивизията, има 22 победи в 22 мача, 19 от които с нокаут. От лагера на британеца заявиха, че най-голямото им желание е следващата му поява на ринга да бъде в обединителен мач с Уайлдър.

До момента обаче от екипа на американеца не са отговорили на последните запитвания на промотъра на Джошуа Еди Хърн, съобщи ESPN. Двете страни водеха преговори преди да се стигне до двубоя с Фюри, но така и не успяха да се договорят.

Голямото завръщане на Фюри и новата златна ера в тежката категория

"В момента се опитваме да договорим реванша. Всички искат този мач да се състои и най-важното - двамата боксьори го искат", каза Франк Уорън пред ESPN. По думите му най-вероятно реваншът ще се състои в Лас Вегас.

"В момента големите пари са в САЩ. Тайсън беше разочарован от решението на съдиите, както и аз, така че доста неща трябва да бъдат разрешени. Но при всички положения САЩ е мястото, където те искат да се боксират. Вероятно това ще се случи във второто тримесечие на годината", допълни Уорън.

"Вегас е една от опциите. Не искаме да се връщаме в Калифорния. Не ми хареса да работя с калифорнийската (спортна) комисия. Доста неща не бяха наред", каза още промотърът на Фюри. Той заяви, че британецът вече работи усилено в залата.

Уорън каза още, че това, което говори и което прави Еди Хърн, са две съвсем различни неща. "Той каза, че е искал мач между Джошуа и Уайлдър миналата година, когато на масата бяха 80 милиона долара, но това не се случи."

"Следващият двубой на Джошуа ще е срещу Дилиън Уайт (на 13 април на "Уембли") или срещу Джарел Милър. Всички знаем това", завърши британският промотър.

Дневник