"Барселона" взе реванш от "Леванте" в турнира за Купата на краля и се класира за четвъртфиналната фаза. Във втората среща между двата тима каталунците спечелиха убедително с 3 :0 на своя "Камп ноу", за да се класират сред осемте най-добри.

Усман Дембеле се разписа два пъти, а Лионел Меси добави един при успеха на тима.

За девета поредна година "Барселона" стига четвъртфиналите в надпреварата. Каталунците триумфира с купата в последните четири сезона, а от 2010 г. имат още два финала и едно отпадане на полуфинал.

Останалите четвъртфиналисти в турнира са "Реал" (Мадрид), "Валенсия", "Хетафе", "Жирона", "Севиля", "Бетис" и "Еспаньол". Жребият за следващата фаза ще бъде теглен в петък.

След като преди седмица каталунците играха слабо в първия двубой и загубиха с 1:2, този път треньорът Ернесто Валверде заложи на по-силен състав. Той пусна от първата минута Лионел Меси, Иван Ракитич, Жорди Алба, Артур и Клеман Ленгле.

От самото начало "Барселона" обсади вратата на съперника, което отвори много работа за стража на гостите Айтор Фернандес. В продължение на 30 минути футболистите на "Леванте" се бранеха добре и не допуснаха гол.

В няколко момента гостите от Валенсия имаха и късмет равенството да се задържа. При най-чистата ситуация Меси изскочи отляво и шутира по диагонала, но макар че топката мина между краката на Айтор Фернандес, рикошира и излезе в корнер.

Точно 30 минути след началото на срещата "Барселона" нанесе решителен удар. В рамките на около 90 секунди каталунците вкараха два гола и решиха всичко в срещата. Усман Дембеле откри след разбъркване в наказателното поле, засичайки топката, а дори опит на защитник на "Леванте" не успя да я изчисти.

В 31-ата минута резултатът вече беше 2:0. Дембеле получи пас от Меси, излъга вратаря и го преодолея. Французинът не успя да отправи най-качественият удар, но топката някак излъга Айтор Фернандес и влезе в мрежата му от малък ъгъл.

До края на първата част "Леванте" остана без точен удар и с едва два опита. За "Барселона" изстрелите бяха общо 12, от които десет точни.

След подновяването на играта "Леванте" отново нямаше идея как да застраши Яспер Силесен и да вкара гол, който да върне интригата. Вместо това гостите допуснаха трето попадение. В 54-ата минута Меси беше изведен от Нелсон Семедо и технично прати топката в мрежата – 3:0.

През втората част на терена се появи и Луис Суарес. Въпреки решения двубой уругваецът направи всичко възможно да се разпише. Пред него се откриха няколко добри шанса, но защитата на "Леванте" се справяше.

Гостите от Валенсия стигнаха само до един шанс, но изстрел на Барди от спряк свободен удар попадна в стената. В края и гредата помогна на каталунците, когато Боатенг от няколко метра не успя да се разпише.

Дневник