Изискването за плащане на винетна такса за движение от Шумен до кварталите "Мътница" и "Макак" по всяка вероятност ще отпадне в близките дни. Това информира кметът Любомир Христов жители на двата квартала на среща в общината.

В поредица от разговори с шефа на Областното пътно управление в Шумен Димитър Ковачев и със зам.-министъра на регионалното развитие /МРРБ/ Николай Нанков кметът е бил уверен, че свободната от винетки зона може да бъде увеличена, без съответните пътни участъци да се прехвърлят от държавата на общината. За целта трябва да се вземе решение от Общинския съвет, което да се изпрати до МРРБ.

"Подготвям такава докладна до Съвета и въпросът ще се гледа на сесията на 30-ти януари. Вярвам, че въпросът ще бъде решен положително", каза кметът Христов.

Въпреки това присъстващите на срещата десетина жители на двата квартала заявиха, че на събрания са взели решения да протестират утре на кръговото кръстовище към "Макак" и ще го направят. Кметът Любомир Христов заяви, че от Агенция Пътна инфраструктура са дали отрицателно становище за това място, затова хората взеха спонтанно решение да се съберат в 12,00 часа на входа на "Макак". 

ШУМ.БГ