Женският тим на „Шумен“ записа пета победа в първенството по хандбал в А група. Днес в зала „Арена Шумен“ тимът спечели срещу „Ники спорт“ от Сливница с 31:22 (16:8) в среща от 8-ия кръг на шампионата.

Двубоят бе наситен с грешки от страна на двата отбора, като шуменки бъркаха по-малко и заслужено взеха победата.  През първата част играта вървеше гол за гол до средата на полувремето. При 8:7 шуменки започнаха да вкарват при почти всяка своя атака и преди почивката поведоха с 16:8.

Точният мерник на състезателките от Шумен им позволи да натрупат разлика от 12 гола в началото на втората част – 22:10. При този аванс „Шумен“ намали темпото и отново започна да допуска грешки, и в защита, и в нападение.  Гостенките от Сливница се възползваха от това и намалиха до 6 гола разлика. В края на срещата домакините направиха няколко добри разигравания и не позволиха на съперника си да съкрати още аванса им. 

Маринела Панайотова и Юлияна Таче бяха най-резултатни за "Шумен" днес с по 10 гола. За "Ники спорт" по 7 попадения отбелязаха Анита Костадинова и Стилияна Павлова.

С победата днес „Шумен“ зае третото място във временното класиране и има 10 точки, като изпревари с една „Свиленград“, който загуби у дома от водача „Бъки“ Габрово с 22:29.

До края на редовния сезон в групата остават два кръга. Следващата неделя „Шумен“ приема „Поморие“, а след това гостувана „Бъки“.

ШУМ.БГ