Съюзът на демократичните сили (СДС) няма да се яви на евроизборите в коалиция с партия "Воля". Това каза за "Фокус" главният секретар на СДС Илия Лазаров. Той уточни, че са имали предложение от политическата сила, ръководена от Веселин Марешки, но не са го приели заради идеологически различия на тема европейска и атлантическа интеграция.

Утре "Воля" ще обяви формирането на широка коалиция "Родолюбци", с която партията ще участва на предстоящите избори за Европейски парламент тази пролет. Засега от "Воля" не съобщават имената на другите формации, които ще участват в коалицията. Марешки заяви преди дни, че е "разговарял с различни социалдемократически и земеделски формации, както и с такива с център дясно, които са били разочаровани и измамени от т.нар. патриоти".

От СДС уточниха, че към днешната дата не са започнали официални преговори с нито една политическа сила за предстоящите избори. Разговори обаче са водени. Досега са проведени такива с "Демократична България", Движение "България на гражданите" и "редица малки партии, които са произлезли от СДС".

"Реши се да се продължат разговорите с представители на "Демократична България" и с представители на близките до нас като възгледи патриотични сили в парламента", обясни Илия Лазаров.

Дневник