Дейвид Бекъм придоби 10% от собствеността на английския "Салфорд сити", обявиха от футболния клуб. Той влезе в управлението на аматьорския тим, като се присъедини към бившите си съотборници в "Манчестър юнайтед" от т. нар. "Випуск '92" на сър Алекс Фъргюсън.

От 2014 г. Райън Гигс, Пол Скоулс, Ники Бът, Гари Невил и Фил Невил вече имат по 10% в клуба. Бизнесменът Питър Лим запазва останалите 40%.

"Горд съм да се присъединя към Питър Лим и момчетата от випуск '92 като собственик на "Салфорд сити". Прекарах ранните си години от "Манчестър" в Салфорд, където израснах в много отношения. Чувството е невероятно да имам възможността да се включа към проекта на момчетата", каза Бекъм, цитиран в сайта на клуба.

В него се казва още, че Лим ще продължи да предлага финансова стабилност на клуба, докато пристигането на Бекъм цели да заздрави управлението в амбицията на тима да стигне до професионалните нива.

През 2014 г. "Випуск '92" придоби половината от собствеността на "Салфорд сити". Оттогава клубът спечели три промоции в четири сезона, като в момента се състезава в Националната лига (петото ниво на английския футбол).

Идването на Гигс, Скоулс, Бът и братята Невил беше съпътствано с множество промени. Част от тях са увеличеният капацитет на стадиона и развитието на академията.

"Салфорд сити" постигна много успехи за кратко време. Феновете са невероятни и съм развълнуван, че ще прекарвам отново повече време в Салфорд", допълни Бекъм.

Бившият полузащитник на "Юнайтед" и "Реал" (Мадрид) е един от футболистите, които се насочват към управлението на футболни клубове. Преди година Бекъм получи одобрение за свой отбор в "Мейджър лийг сокър". 

Дневник