Баскетболистите на "Левски Лукойл" продължиха серията си от загуби в Европа след 96:109 при гостуването си на израелския "Ирони" (Нес Циона). Българският шампион допусна четвърто поражение от четири мача във втората групова фаза на Купата на ФИБА Европа.

За тима, воден от Константин Папазов, това е пета поредна в четвъртия по сила клубен турнир на континента. Сините стартираха първата групова фаза с пет победи от пет мача, но нямат успех от 14 ноември.

"Левски Лукойл" започна добре мача в Нес Циона и спечели първата четвърт с 31:29. Българския отбор обаче изигра много слаба втора част, която загуби с 36:20. До края на мача домакините поддържаха аванса си и спечелиха спокойно след 22:22 в третата четвърт и 22:23 в последната.

Патрик Рембърт изигра силен мач за "Левски Лукойл" и завърши с 26 точки, шест асистенции и пет борби. Той реализира осем от 12-те си стрелби от игра и не сбърка нито веднъж от наказателната линия - 6 от 6.

Деян Иванов добави 16 точки, а Никола Маравич се отчете с 12. Божидар Аврамов завърши с 10 точки, седем асистенции и четири борби, но и с най-много грешки в мача - 4. За "Ирони" Декуан Кук отбеляза 28 точки. Гари Браун записа 21 точки, девет асистенции и седем борби.

Израелците постигнаха трета победа от четири мача и се изравниха с унгарския "Алба фехервар" на първото място в групата. "Балкан" (Ботевград) е трети с две победи и две загуби, а "Левски Лукойл" е на дъното без спечелен мач.

Първите два отбора в групата ще продължат към директните елиминации. В следващия кръг, който ще се изиграе на 29 и 30 януари, "Балкан" посреща "Ирони", а "Левски Лукойл" е домакин на "Алба".

Дневник