Домакинът Бразилия се събра с друг участник от изминалото световно първенство - Перу, в групите на Копа Америка. Другите два състава в група А са Боливия и Венецуела.

Надпреварата ще се проведе от 14 юни до 7 юли, като финалът ще е на "Маракана". Бразилците се надяват да спечелят турнира за първи път от 2007 г. насам.

Шампионът от последните два турнира Чили ще играе с Уругвай, Еквадор и Япония. Аржентина ще спори с Колумбия, Парагвай и Катар.

 От 1993 г. южноамериканската конфедерация винаги кани по два отбора от други континенти, за да станат участниците 12. Най-често това са били Мексико и Коста Рика, като това ще е първият турнир от тогава, в който мексиканците няма да играят.

В един момент имаше идея тази година към десетте южноамерикански отбора да се присъединят и шест от Азия. В крайна сметка остана досегашният формат, но бяха приети Япония и домакинът на световното през 2022 г. Катар.

Японците вече са участвали в Копа Америка през 1999 г., когато не успяха да излязат от групата си. Катар ще играе за пръв път в турнира.

Дневник