Партия ГЕРБ няма нищо общо с атаката срещу депутата от БСП Елена Йончева. Това заяви в интервю за БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Във вторник Йончева беше обвинена в пране на пари от КТБ Елена Йончева. ППо думите на Цветанов Елена Йончева е невинна до доказване на обратното и съдът е този, който трябва да прецени.

"Ако погледнем реално за подобни атаки, Елена Йончева беше човекът, който направи най-острите атаки и се опита да бъде политическият инструмент, прикривайки се зад журналистическите си разследвания. Президентът Радев първи се усъмни в нейните качества и я освободи от президентството и тя отиде в БСП. БСП използваха и употребиха Елена Йончева, защото всичко това е от агресивното поведение и с това винаги да бъдат контрапункт на всичко, което се прави в държавата", заяви Цветанов.

По-рано днес в парламента БСП обяви, че има репресия срещу Елена Йончева заради разследването ѝ за "къщата на един политик в Барселона". "Нямаме нищо общо с атаката срещу Елена Йончева. Имаме само една ясно изразена позиция със съответните информационни съобщения, които са прочетени в открити източници от Делян Добрев и това е, което е дадено като възможност да бъде проверено от прокуратурата. Много са сигналите, които са внасяни", заяви Цветанов пред БНТ.


Дневник