"Манчестър сити" продължава със силното си представяне от началото на 2019 г. и стигна осминафиналите във ФА къп след победа с 5:0 над "Бърнли". "Гражданите" използваха доста от основните си играчи срещу съперника от Висшата лига, но не показаха никакво отпускане.

Точни за успеха на "Етихад" бяха Габриел Жезуш, Бернардо Силва, Кевин Де Бройне и Серхио Агуеро, а Кевин Лонг си отбеляза автогол.

"Сити" постигна осма поредна победа във всички турнири с успеха си над "Бърнли". За последно съставът на Пеп Гуардиола загуби точки на 26 декември (Боксинг дей), когато отстъпи с 1:2 срещу "Лестър".

В шести пореден двубой "гражданите" не допускат гол, а в същото време в тези срещи са вкарали 28 попадения (4.6 средно на мач). От началото на 2019 г. тимът на Гуардиола е получил само един гол при успеха над "Ливърпул" на 3 януари.

"Гражданите" запазват вратата си суха вече 566 минути.

Гуардиола даде почивка на Аймерик Лапорт, Лерой Сане, Рахийм Стърлинг, Давид Силва и Серхио Агуеро, но съставът на "гражданите" пак беше много силен. Последните двама дори се появиха през втората част.

До почивката падна само един гол, чийто автор стана Жезуш. Бразилецът се разписа след подаване на своя сънародник Данило.

След паузата "Сити" действаше лежерно и можеше да си изпати, като Матей Видра пропусна отличен шанс да изравни. Той остана сам срещу Едерсон и дори го преодоля, но после не уцели вратата.

Това стресна "гражданите" и те вдигнаха оборотите. В 53-ата минута Бернардо Силва завърши след хубаво подаване на Де Бройне и удвои. Само осем минути по-късно белгицът се разписа на свой ред с удар отдалеч.

В 73-ата минута Лонг си вкара автогол, като нямаше как да се намеси при удар на "гражданите", а четири минути преди края на редовното време се разписа и Агуеро. Аржентинецът вкара от дузпа.

След четири дни "гражданите" се изправят срещу "Нюкасъл" на "Сейнт Джеймсис парк" в мач от Висшата лига. Тимът все още е в битката на всички фронтове, като се класира за финал в Купата на Лигата и е на осминафинал в Шампионската лига.

Дневник