Бившият №1 в тениса Анди Мъри обяви, че се е подложил на операция за смяна на тазобедрената става. Британският тенисист, който преди началото на Australian Open заяви, че това може да е последният турнир в кариерата му, се е оперирал в Лондон в понеделник.

"В момента се чувствам малко странно и леко наранен, но силно се надявам това да сложи край на болките ми. На втората снимка може да видите, че вече имам метален таз", написа Мъри в профила си в "Инстаграм".

Носителят на три титли от Големия шлем отпадна още в първия кръг на Australian Open след загуба в петсетов мач от Роберто Баутиста Агут. Още преди началото на надпреварата в Мелбърн Мъри заяви, че иска да се откаже на "Уимбълдън" през лятото.

В кариерата си британецът спечели два пъти турнира на трева (2013 и 2016 г.), а на същите кортове триумфира и по време на олимпийските игри през 2012 г.

По програма Мъри трябваше да участва на турнира в Марсилия през февруари, но миналия петък обяви, че засега си взима почивка и няма да пътува по турнири. Все още не е ясно колко дълго ще трае възстановяването на британеца и кога той ще се завърне на корта.

През 2018 г. той претърпя операция на хълбока, която го извади за близо година. Британецът се завърна по време на US Open, но в Ню Йорк стигна само до втория кръг, преди да отпадне.

Според някои експерти операцията, на която се е подложил Мъри, може да спаси кариерата му или да му позволи да остане малко по-дълго в спорта. В последните няколко месеца обаче се появиха притеснителни информации, че продължителните болки в кръста и таза ще доведат до трайни последствия за британеца и накуцване.

Дневник