Речта на Румен Радев, произнесена вчера по повод началото на третата година от мандата му, е била мрачна, песимистична, очерняща и унижаваща България, каза днес във Велико Търново председателят на парламента Цвета Караянчева. "Тя сякаш е писана, за да бъде произнесена от президент на вражеска държава, който иска да унижи, да смаже България и да я превземе", допълни тя, цитирана от агенция "Фокус".

Караянчева изрази подозрения, че Румен Радев иска предсрочни избори, за да сформира служебно правителство, което да промени решението на Народното събрание за сделката за самолетите. "Ако ви е отеснял костюмът на президент, направете си партия, каквото желание виждам, че имате, и направете всичко възможно да спечелите изборите след две години и да станете премиер и да вземате важни решения", каза тя, по адрес на президента.

Цвета Караянчева обясни ниският рейтинг на парламента не с приемането на лобистки закони, каквито твърдения имало, а с това, че работи. "Когато човек взема важни решения, той не може да угоди на всички, затова и рейтингът понякога пада", допълни тя.

Според председателя на парламента, когато Румен Радев започне да взима важни решения и застава с лицето си зад тях, тогава вероятно и неговият рейтинг ще падне.

Дневник