Защитникът на "Славия" Андреа Христов преминава във втородивизионния италиански "Козенца", съобщи клубът. 19-годишният футболист на белите ще бъде преотстъпен до лятото при червено-сините, като в договора между двата клуба има записана опция за бъдещо откупуване.

Той тръгва по стъпките на своя брат близнак Петко Христов, който през 2017 г. беше продаден от "Славия" във "Фиорентина" за 1.7 милиона евро. Той няма мачове за първия тим на "виолетовите", като в момента е преотстъпен в Серия С.

Андреа Христов има 66 мача за "Славия" във всички турнири и три гола за белите. Той спечели Купата на България с тима през миналото лято, когато на финала беше победен съставът на "Левски".

След 20 кръга в Серия В "Козенца" заема 14-о място от 19 тима. Съставът е с актив от 21 точки, с три повече от следващия "Фоджа". Треньор на "Козенца" е 64-годишният Пиеро Бралия.

В последните две години това е трети играч на "Славия", който преминава в Италия. Освен близнаците Христови това стори и нападателят Калоян Кръстев, който е част от втория състав на "Болоня".

Дневник