„Бърнли" стана първият отбор, успял да спре серията на "Манчестър юнайтед" под ръководството на Оле Гунар Солскяр. На "Олд Трафорд" двата отбора направиха зрелищен мач, завършил 2:2.

"Бърнли" водеше с два гола до 87-ата минута, но непрестанните усилия на домакините даде резултат и те измъкнаха точка.

"Юнайтед" остава шести с 45 точки и е на две зад "Арсенал", който спечели с 2:1 срещу "Кардиф". С 47 е и "Челси", като лондончани гостуват на "Борнемут".

"Манчестър юнайтед" се насочи с очаквания за девета поредна победа в деветия си мач под ръководството на Солскяр. Домакините имаха превъзходство през първата част, но им липсваше точен удар.

Най-добрите възможности през първата част бяха пред Маркъс Рашфорд и Хуан Мата, а гол на Пол Погба не беше зачетен заради засада. За "Бърнли" Ашли Барнс имаше хубава възможност в 18-ата минута, който завърши без успех.

След почивката картината не се промени - домакините нападаха почти през цялото време, но не успяваха да завършат атаките си.

Вместо това в 51-ата минута Корк пусна към Барнс, който със силен удар в наказателното поле вкара. "Юнайтед" се пренесе в полето на съперника и редуваше атака след атака, но отново "Бърнли" се оказа по-находчив и в 81-ата минута удвои преднината си. Тогава Уестууд центрира от дясно и Ууд с глава преодоля Давид де Хеа.

"Юнайтед" не се сломи и продължи да атакува безспирно. В 87-ата домакините получиха дузпа и Пол Погба беше точен. В 92-ата Виктор Линдельоф се оказа на точното място след спасяване на Хийтън и отблизо изравни.

Дневник