Струнният квартет "Бонд" (BOND) ще включи България с два концерта през март в световното турне по повод техния 20-годишен юбилей, обявиха организаторите от българска страна ZAPP Entertainment.

Първата среща с българската публика ще е на 26 март в зала 1 на НДК в София, а следващата ден по-късно, на 27 март, в комплекс С.И.Л.А. в Пловдив.

На сцената най-доброто от "Бонд" през годините ще представят Таня Дейвис (първа цигулка), Еос Чатър (втора цигулка), Елспет Хенсън (виола) и Гай-И Уестерхоф (чело).

При появата си през 2000 г. "Бонд" стават известни с интерпретациите на класическа музика, смесена със съвременна поп и денс музика.

Имат милиони продажби, 56 платинени и 15 златни диска в световен мащаб, а музиката им е включена в саундтрака на филми като "Джони Инглиш" с Роуън Аткинсън и XXX State Of The Union със Самюъл Джаксън, Уилям Дефо и Айс Кюб.

Свирили са на сцената на Наградите на MTV, "Америка търси талант", "Великобритания търси талант" и много други, както и на редица световни спортни събития. През 2012 участват в закриващата церемония на олимпийските игри в Лондон.

Билетите за концертите в България вече се продават в мрежата на "Ивентим" и на касите на НДК.

Дневник