"Лацио" спечели драматична победа с дузпи при гостуването си на "Интер" и допълни полуфиналите за Купата на Италия. Двата отбора не успяха да си отбележат гол в редовното време, но изиграха инфарктни продължения, в които разминаха по едно попадение.

"Интер" пропиля изключителна възможност да поведе в 94-ата минута, а "Лацио" откри резултата с гол на Чиро Имобиле в 108-ата минута. Нападателят се пребори за първа топка, след което размени няколко двойни подавания с Кайседо и от трудна позиция, притиснат от двама защитници, намери близкия ъгъл.

"Интер" все пак успя да се добере до дузпи в заключителните секунди. Домакините получиха наказателен удар и капитанът Мауро Икарди изравни в 125-ата минута. Играчите на "Лацио" се справиха с разочарованието от късното изравняване и се наложиха с 4:3 при дузпите.

Mарчело Брозович и Чиро Имобиле дадоха успешен старт на двата отбора при надлъгването от бялата точка. Лаутаро Мартинес направи първия пропуск, но Самир Ханданович запази равенството с отлично спасяване срещу Риза Дурмиши.

Последваха точни попадения на Икарди, Марко Пароло, Седриш Соареш и Франческо Ачерби, преди вратаря на "Лацио" Томас Стракоша да отрази изстрел на Раджа Наингола. Лукас Лейва получи шанс да класира "римските орли" напред и го направи с безапелационно изпълнение.

"Римските орли" достигнаха полуфиналите за купата за трета поредна година.

В спор за място във финала те ще се изправят срещу другия гранд от Милано - "Милан", който във вторник отстрани "Наполи" след домакинска победа с 2:0.

Другият полуфинал противопоставя "Аталанта" и "Фиорентина", които сътвориха сензация в четвъртфиналите.

Тимът от Бергамо детронира по безапелационен начин носителя на трофея "Ювентус" след успех с 3:0, а тимът от Флоренция разгроми "Рома" със 7:1.

Полуфиналите за купата се играят в два мача на разменено гостуване. Първите срещи са на 27 февруари в, а реваншите - на 24 април. Финалът на турнира е на 15 май на олимпийския стадион в Рим.

Дневник